פלפל ממולא | ממולאים | צמחוני | מתכון

| , | 22/03/2023



פלפל ממולא

פלפלים ממולאים של בית הבריאות

מתאים כתוספת עיקרית לארוחות צהריים וערב

זמן הכנה ומס' מנות

זמן הכנה: שעה וחצי שעתיים

מס’ מנות: 10 פלפלים

מרכיבים לרוטב

10 בצלים

5 כרישה

10 גבעולי סלרי

2 ראשי שום

5 בטטות (בטטה על כל סוגיה: כתומה/סגולה/לבנה/ערמונים)

25 עגבניות רגילות (או 60 עגבניות שרי)

2 צרורות כוסברה

1 צרור בזיליקום

 

תבלינים יבשים:

1 כפית קארי

1 כפית הל

1 כפית כמון

תבלינים נוספים שאפשר לשלב: חוואיג, ג’ינגר, אגוז מוסקט, כורכום, פפריקה

מרכיבים למלית

300 גרם שעועית מש מונבטת

5 בצלים

2 ראשי שום

5 כרישה

10 גבעולי סלרי

5 גזרים

10 עלי מנגולד

1 צרור כוסברה

 

תבלינים יבשים:

1 כפית כמון

1 כפית קארי

1 כפית ג’ינג’ר

מרכיבים לפלפלים

10 פלפלים טריים

הכנת הרוטב

חותכים את כל הירקות בצורה גסה, קולפים את הבצלים ואת שיני השום, קוצצים אותם ואת הכוסברה והבזיליקום.

בסיר גדול ועל אש גבוהה “מטגנים” במים את הירקות לפי הסדר בו הם רשומים: את הבצל, הכרישה, הסלרי, ושיני השום. נותנים לכל ירק דקה-שתיים לבדו לפני שמוסיפים את הירק הבא. מערבבים את הירקות בסיר עם כף עץ ומוסיפים מעט מים במידת הצורך. 

מוסיפים את התבלינים היבשים, את הכוסברה והבזיליקום הקצוצים, ומבשלים יחדיו כחמש דקות.

מוסיפים את הבטטה ומים חמים עד לכיסוי כל הירקות בסיר. מבשלים כ-10 דקות נוספות.

מוסיפים את העגבניות ואיתן שוב מים חמים עד לכיסוי. מבשלים כ-10 דקות נוספות.

טוחנים את הרוטב עם בלנדר מוט.

מנמיכים את האש בשמן שנעבור להכין את שאר מרכיבי המנה. בזמן הזה הנוזלים ברוטב יתאדו – והרוטב יהפוך לסמיך יותר (הנוזלים יצטמצמו).

הכנת המלית

קולפים את הבצלים ואת שיני השום, קוצצים אותם, את הכוסברה, המנגולד הכרישה, הסלרי, ומגררים את הגזר בפומפיה.

בסיר גדול ועל אש גבוהה “מטגנים” במים את הבצל, השום והכרישה, עם התבלינים היבשים, במשך כ-5 דקות.

מוסיפים את שאר הירקות, ושעועית המש המונבטת ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

הכנת הפלפלים

חותכים לכל פלפל את החלק העליון עם הגבעול אשר ישמש כמכסה (ראו בתמונות מטה).

מנקים את הפלפלים ע”י חיתוך החלקים הלבנים והוצאת כל הגרעינים

הופכים את הפלפל על ראשו וחורצים 3-4 חורים דקים עם סכין בתחתיתו (מאפשר לנוזלים שנוסיף בהמשך להיכנס לפלפל מבלי לפוצץ אותו)

ממלאים כל פלפל עם המלית שהכנו מבעוד מועד ומכסים עם המכסה.

בסיר גדול מסדרים את כל הפלפלים צפופים (ל-10 פלפלים ידרשו ככל הנראה כ-2-3 סירים!).

שופכים את הרוטב לסיר כך שיכסו את הפלפלים.

 

מבשלים את הפלפלים הממולאים על אש גבוהה כ-5-10 דקות. ברגע שהרוטב רתח ומבעבע מנמיכים את האש וממשיכים את הבישול כ-40 דקות נוספות.

תוספות ושדרוגים

תערובת המילוי יכולה להכיל ירקות, קטניות, ודגנים (שלא הוספנו במתכון הנוכחי) או רק חלק משלושת סוגי המרכיבים.

הירקות צריכים בישול חלקי.

הדגנים צריכים לעבור בישול מלא לפני מילוי הממולאים.

קטניות גדולות כמו חומוס או שעועית יש לבשל לפחות באופן חלקי לפני מילוי הממולאים.

תמונות של הכנת פלפל ממולא צמחוני

לפרטים על טיפול בתזונה בבית הבריאות הירשמו כאן:

נגן וידאו

אחת ולתמיד: אלירן מתראיין על התזונה הבריאה ביותר לבני האדם

אלירן מתראיין על הדרכים לאושר ובריאות בעולם המודרני

הרצאה של אלירן על חיידקים, פרוביוטיקה והתססה

נגן וידאו

מתי, איך וכמה מומלץ לאכול? הרצאה מכנס של מאות משתתפים

נגן וידאו

אלירן מתראיין על חופש ובריאות אמיתיים ומעשיים

נגן וידאו

אלירן מתראיין על ריפוי וביטוי במציאות משתנה

אלירן מתראיין על יצירת שפע של אהבה ובריאות

אלירן מתראיין על התחברות וריפוי דרך הטבע

אלירן מתראיין על ריפוי באמצעות התודעה

https://open.spotify.com/episode/2y93T9rQx1aWiYNIs8jakx?si=a7d798aa00264a5d

אלירן מתראיין על מיניות, עונג, אורגזמה ובריאות

אלירן מסביר על יתרונותיו וסכנותיו של צום מים

נגן וידאו

תגיות: , , , ,

קטגוריות : מזון אמיתי תזונה נכונה