כרוב כבוש | מותסס | פרוביוטי | ללא מלח

| , | 01/04/2023



כרוב כבוש | מותסס | ללא מלח

כרוב מותסס אורגני, ללא שימוש במלח ובאיכות בית הבריאות, מתובל או נקי, מאכל הבית המוגש באופן יומיומי לאורך כל ימות השנה כחלק מתזונה מבריאה, טעימה ומאוזנת. ירק מותסס מעוכל למחצה, עשיר באוכלוסיות של חיידקים פרוביוטיים מועילים, בטעם המוסיף ומשפר הנאה ושביעות רצון מכל ממרח, סלט ומטבל.

קטגוריה: ארוחת בוקר/צהריים/ערב

זמן הכנה ומס' מנות

זמן הכנה: 20 דקות (כשבועיים עד שהכרוב מוכן לאכילה)

מס’ מנות: 100 לפחות

מרכיבים

כרוב לבן או סגול

בקבוק מים מינרליים

אופן ההכנה

עיקור צנצנת – שופכים מים רותחים על צנצנת זכוכית נקיה.

מקלפים שני עלים חיצוניים של הכרוב, שוטפים אותם במים ושומרים בצד.

חותכים את הכרוב לחצי ואז חותכים את הליבה החוצה – לא נשתמש בה.

חותכים את הכרוב לפרוסות בעובי של כ- 2-3 ס”מ, ממלאים שכבה לתוך הצנצנת ודוחסים עם כף פלסטיק או עץ עד שהכרוב מתחיל להוציא מעט נוזלים. מוסיפים מים מינרליים עד אמצע השכבה ודוחסים עוד קצת (המים מקלים על הדחיסה של הכרוב).

ממלאים שכבת כרוב נוספת, דוחסים ומוסיפים עוד מעט מים וחוזר חלילה עד 2 ס”מ מפתח הצנצנת.

מכניסים את העלים של הכרוב שקילפנו בהתחלה לצנצנת כך שיחסמו חתיכות קטנות מלצוף אל שטח פני המים.

*הערה: שטח פני המים – שם יש מים ואוויר. אם חתיכות כרוב יצופו שם פטריות ויצורים נוספים שאנחנו לא מעוניינים בהם “יבואו לחגוג”, כדי שזה לא יקרה העלה הגדול יכוסה במים גם הוא. כך נשמור את כל הכרוב בסביבה אנאירובית – מתחת למים.

ממלאים את הצנצנת במים עד הפתח, סוגרים את הצנצנת ומניחים בקופסא או צלחת עמוקה – עושים זאת מהסיבה שבימים הראשונים יווצר לחץ בצנצנת ומים ישפכו החוצה.

לאחר כשבועיים פותחים את הצנצנת ומוציאים עם מזלג או מלקחיים את השכבה העליונה של העלים הגדולים וזורקים אותם.

מכניסים את הצנצנת למקרר. במקרר הכרוב ממשיך לתסוס לאט הרבה יותר. הכרוב המותסס נשמר בקירור כחצי שנה.

אופן ההגשה

סלט ירקות וירקות מאודים ובשילוב כל ממרח

תוספות ושדרוגים

כרוב הוא ירק של חורף, אבל אם בכל זאת מכינים כרוב מותסס בקיץ ייתכן שיהיה כבר מוכן תוך כמה ימים עד שבוע – אפשר לנסות טעום מהמים או מהכרוב עם מזלג נקיה, ולהמשיך את ההתססה אם הוא עוד לא מוכן.

אפשר לשתות מעט מהמים של הכרוב המותסס, המים מכילים חיידקים הטובים למערכת העיכול.

אם נשארים מים של כרוב המותסס אפשר להשתמש בהם להתססה של ירקות נוספים, כגון מלפפון, שומר, גזר, סלרי, סלק ועוד…

מניסוי שעשינו אפשר לוותר על פעולת הדחיסה. הטעמים יהיו עדינים יותר וכמות הכרוב שתצא תהיה קטנה יותר.

תמונות של הכנת "שם המתכון"

לפרטים על טיפול בתזונה בבית הבריאות הירשמו כאן:

נגן וידאו

אחת ולתמיד: אלירן מתראיין על התזונה הבריאה ביותר לבני האדם

אלירן מתראיין על הדרכים לאושר ובריאות בעולם המודרני

הרצאה של אלירן על חיידקים, פרוביוטיקה והתססה

נגן וידאו

מתי, איך וכמה מומלץ לאכול? הרצאה מכנס של מאות משתתפים

נגן וידאו

אלירן מתראיין על חופש ובריאות אמיתיים ומעשיים

נגן וידאו

אלירן מתראיין על ריפוי וביטוי במציאות משתנה

אלירן מתראיין על יצירת שפע של אהבה ובריאות

אלירן מתראיין על התחברות וריפוי דרך הטבע

אלירן מתראיין על ריפוי באמצעות התודעה

אלירן מתראיין על מיניות, עונג, אורגזמה ובריאות

אלירן מסביר על יתרונותיו וסכנותיו של צום מים

נגן וידאו

תגיות: , , , , ,

קטגוריות : מזון אמיתי תזונה נכונה