אודות אלירן דה-מאיו
אודות אלירן דה-מאיו
אני אדם ששותף לגורלכם,
יחד אנו מעצבים וקובעים את גורלו של העולם ואת שלנו.
נולדתי להורים שלרוב לא קיבלו את הדרכים שבהן בחרתי לחיות, אך היו גאים במי שהפכתי להיות.
מאז שעשיתי את הצעד הראשון לגידול של צמחים ובכל רגע שזכור לי מאז,
גוף האדם ורקמות הצמחים נראים ונעשים לדומים וקרובים יותר ויותר מאשר שונים.
ככל שלמדתי יותר על גידול של צמחים בריאים, כך הבנתי התרחבה עוד יותר בנוגע לרפואה ובריאות האדם, ככל שלמדתי יותר על רפואה וגוף האדם, כך הבנתי התרחבה בכל מה שנוגע לגידול של צמחים ומזון למאכל.
ככל שהתנסיתי יותר בשניהם, כך למדתי יותר ומקרוב על הגורמים והסיבות למחלות ובריאות, עצבות ושמחה, יחסי גומלין של ריחוק וקרבה בין בני-אדם.
זוהי הזמנה לקרוא (בקצרה) על המסע שהביא אותי לכאן, אולי גם לקחת בו ולקחת חלק בשלכם..
סיימתי ללכת לבית ספר בכיתה ט’ ונשרתי מבחירה בכיתה י’. כשהחברים למדו לבגרויות, עבדתי במשמרות של 13 שעות ולעתים אף 20 ביממה. נרשמתי לאוניברסיטה הפתוחה והעברתי את עיקר זמני הפנוי בלימודי פסיכולוגיה, כלכלה ומדעי הצומח.
כשחבריי טרחו לשנן תכנים בחוסר עניין, זכיתי לרקוד לצלילי המילים, הרחבתי אופקים בספרות מקצועית ובכל לילה נרדמתי מספיק מוקדם בכדי להתעורר מספיק מוקדם ולהמשיך, אל הקורס הבא, הספר החדש והרחבת התבונה.
התעוררתי לפני הזריחה ולעתים כבר בשעה 03:00, רק בכדי להספיק ולנשום עוד מספר נשימות עד שהשמש עולה. באור ראשון, בריצה יחפה שבה לא היה מאמץ, אלא ריקוד מצעד לצעד, טבילה בנחל צלול ובדילוגים להמשך של עוד יום מיוחד, עשיר ונפלא.
הלימודים נעשו מעניינים יותר ויותר וככל שהמשכתי ללמוד, כך הקדשתי יותר ויותר זמן לנושאים ברפואה, בילוגיה, כימיה, תזונה, פסיכולוגיה ויחסי הגומלין שבין כולם. ללא אוניברסיטה וללא מכללה, המשכתי ללמוד ובהתלהבות יתרה, סיכמתי מאות מאמרים, ספרים והקלטות, למדתי על דרכים שונות של תזונה, תנועה ונשימה, התנסיתי כמעט בכולן בעצמי וסיכמתי כל חוויה.
התחלתי לאגור עוד ועוד ידע, אף פעם לא לשימוש עצמי בלבד. כל ידע התווסף במסודר ובמאורגן למערך של שיעורים והרצאות שכבר התחלתי לכתוב. כל שנה מאז כבר העברתי לפחות 100 הרצאות ובמסגרות שונות, כל הרצאה עוררה בי את ההתלהבות והעניין להמשיך וללמוד, להרחיב, להעמיק ולסכם את הממצאים הידועים עד לעת הזאת.
במקביל ללימודים העיוניים, עבדתי במשך 3-4 שעות מדי יום והתנסיתי בגידול של עשרות סוגים נבטים, מאות סוגי ירקות ופרחים למאכל. פתחתי עסק בשנת 2005 לגידול ולשיווק נבטים טריים בגולן וכעבור מספר שבועות הגעתי לחוות הבריאות שבמצפה אלומות. שם הפך העסק הקטן לעשייה המספקת מזון והשראה לאלפי אורחים ומשתתפים בסדנאות.
במשך השנים שבאלומות ובהשראת האורחים והסדנאות כתבתי והוצאתי ספר הדרכה לאור בשם: “צמחי בר למאכל בישראל” ובו מדריך לליקוט צמחים והשימוש בהם למאכל. בין ליקוט הצמחים גם הדרכתי ולימדתי על תזונה, על אכילה רגשית והזדמנויות לצמיחה בחוות הבריאות מצפה אלומות. החל מ-08/2023 זכיתי להיות לבעלים החדשים של מצפה אלומות החדשה.
לאחר השנים הנפלאות שבמצפה אלומות, סיימתי לימודי נטורופתיה ועברתי להתגורר במושב בני ציון. שם, יחד עם קבוצה תומכת ואוהדת, ביצענו מחקר מעשי ורב-שנתי לגידול של ‘מזון אמיתי‘, ללא שימוש בחומרי הדברה, מהזנים המשובחים ביותר ובטכניקות גידול אשר פיתחנו ובהן שיתפנו את מיטב המדריכים האורגניים שהגיעו ולמדו. תוכלו לצפות במצגת תמונות מהגידולים במשק בני-ציון כאן.
החלטתי להמשיך הלאה ותוך כדי תנועה להמתין בסבלנות להזדמנות הנכונה, ישבתי ונשמתי למשך קרוב ל-50 ימי מדיטציה (ויפאסאנה) ועוד מספר חודשים של הליכה במדבר מאילת ועד המעיינות שבאצבע הגליל והגולן. בהקשבה ובנשימה עמוקה חברתי לביתי החדש שבקיבוץ כישור ובכפר כישורית.
שם נמצאו חלמות ומטרות משותפים, נזרעו הזרעים הראשוניים ובשיתוף הקהילה (אנשים בעלי צרכים מיוחדים) המקומית התחלנו לטפח עשרות דונמים של ירקות ופרחים, נבטים ומשתלה לזנים מסורתיים של עצי-פרי, בוסתנים של תאנים, גפן, תותי-עץ ורימונים, ללא שימוש בחומרי ההדברה המותרים לשימוש בחקלאות האורגנית ועם הרבה תשומת לב לאיכות התזונתית, איכות הטעם וההנאה המירביים… מרבית הגידולים מיועדים בעדיפות ראשונה לחדר האוכל של הקיבוץ שבו אוכלים בממוצע כ-200 חברים בקהילה, אנשי צוות ואורחים. תוכלו לצפות כאן במצגת תמונות מקיבוץ כישור – כישורית.
מידע נוסף על אלירן דה-מאיו
כתיבה והוראה של תכנית הלימודים למדעי המַרְפֵּא והתזונה.
מתווה התכנית בבית הבריאות, הדרכה וליווי אישיים בתהליכי ריפוי ותזונה מותאמים אישית.
מרכז צוות תכנון, הכשרה, הדרכה ונטיעות של בוסתנים וגני-ירק לקהילות בישראל.
מרכז ענף לגידולים אורגניים והדרכה של צוות המטבח בכפר כישורית.
מנחה סדנאות ליקווט ובישול של צמחי-בר למאכל בחורף.
מדריך טיולים וסדנאות ליקוט של תאנים ברמת הגולן.
מחבר הספר ‘צמחי-בר למאכל ולרפואה בישראל‘.
ממייסדי חוות הבריאות מצפה אלומות, תזונאי ומנחה קבוצות.
הוראה במסלול לבריאות טבעית במכללת אילמה.
הוראה במסלול לתזונה טבעית במכללת רידמן.