50% מהתרופות הנפוצות משנות את המיקרוביוטה והמיקרוביום

| | 06/11/2019



50% מהתרופות הנפוצות משנות את המיקרוביוטה והמיקרוביום

50% מהתרופות הנפוצות משנות את המיקרוביוטה

מתוך 41 מהתרופות שבהן מטופלים מרבית החולים, כ-18 משנות את המיקרוביוטה במעי. השינויים ניכרים במבנה הטקסונומי ובחילוף החומרים של החיידקים. לצורך למידת השינויים, דגמו צואה ממטופלים אשר החלו ליטול תרופות אלו לאורך זמן.

קבוצת התרופות בעלות ההשפעה הניכרת ביותר [ממצא ידוע יותר מעשור במחקרים קודמים] היו מסוג PPis המכונות
כמעכבי משאבות פרוטונים או מעכבי משאבות מימן [Proton pump inhibitors], אשר ייעודן דיכוי ועיכוב בייצור של חומצת קיבה .

לרוב המטופלים אשר מקבלים תרופה זו סובלים מחומצות אשר עולות מהקיבה אל הוושט וגורמות לצריבה/שריפה בקיבה/בחזה ובוושט. תרופות אלו ניתנות כמו סוכריות, ואין כל צורך באבחנה רפואית מדויקת טרם שהן ניתנות לכל דורש, בכל גיל ובכל מצב בריאותי. לא סתם מדובר בתרופות נפוצות כל-כך, מכיוון שלדעת הרופאים מדובר בטיפול בטוח וחסר סיכונים או תופעות לוואי בעיון קצר ומזורז ניתן למצוא מחקרים הנפרשים על משך שני עשורים רצופים, אשר מראים דיכוי של המערכת החיסונית והגדלת הסיכון לתחלואה כרונית וקשה יותר עבור אלו שנוטלים תרופות אלו לאורך זמן.

————————————————-

אולי בזכות החיידקים המשתנים, תפיסת הרפואה תשתנה והשימוש בתרופות אלו ייעשה לאחר מחשבה ונסיונות רכים יותר לטיפול. אם לא הייתי פוגש בעצמי עשרות אנשים אשר קיבלו תרופות אלו במשך שנים ונפטרו מהן לאחר מספר שבועות/חודשים,
מבלי שסבלו עוד יום אחד מעודף של חומציות וצורך לדכאה, לא הייתי מעז לכתוב מילים אלו בנחרצות שכזאת.

עודף חומצה בקיבה נגרמת מסיבות שונות אצל אנשים בגילאים ומצבי בריאות שונים. על אף השוני, בדרכים מושכלות,
הגיוניות וזולות ניתן להשיג רפואה מלאה וללא תרופה. איני טוען שדרך זו תהיה קלה,
טענתי היא שיש ליידע לכל הפחות את החולים בכך שיש עוד דרך ולספק את עלון המידע המפורט והמלא לצורך מתן הזדמנות של אמת.

————————————————

התרופה השנייה שנמצאה כבעלת השפעה על המיקרוביוטה הינה מטפורמין המוכרת בשמות: גלוקופאג’, גלוקומין ובשילוב תרופה נוספת ג’נואט ועוד… ייעודה לטיפול בקו ראשון כנגד סוכרת. ללא ספק שמדובר בקבוצת התרופות אשר ניתנות באופן חסר אחריות מרחיק הלכת ביותר מצד הרופאים האמונים לבריאות הציבור.

תרופה זו הניתנת כטיפול להורדת הסוכר, הופכות אדם עם הרגלים גרועים ובריאות לקויה קלות לאדם מטופל ומאוזן אשר ‘מאושר’ להמשיך בהרגליו, כל עוד הוא מטופל תרופתית ותוצאות הסוכר מאוזנות [פחות או יותר]… 

למטופלים אלו ישנם טיפולים חלופיים מוכחים, מלאים, מרפאים, מבוססי מחקר ארוך של שנים.  יותר מכל תחלואה נרחבת אחרת, חולים אלו זקוקים לחינוך, לימוד ותמיכה נפשית, יותר מאשר גופנית. השימוש ‘בסמים התרופתיים’ להורדת הסוכר מנציחים ומבטיחים את המשך התדרדרותם, זאת על אף שתוצאות הסוכר מאוזנות [פחות ולא יותר..].

אאחל שוב שלתוצאות המחקר הנוכחי תהיה השפעה אחת נוספת על ההחלטה הקלילה של רופאים לספק טיפולים תרופתיים במצבים שבהם תרופות אלו אמורות להיות קו-שביעי ולא קו-ראשון במסגרת הטיפול.


המחקר בחן את השפעתה של תרופה בודדת והשפעתן של תרופות הניתנות במשולב.

המדע המצטבר הראה שוב ושוב ששינויים כגון אלו שנצפו במחקר הנוכחי במעי, גרמו לכך שאותם חולים הגדילו את סיכוייהם ללקות בזיהומים
שונים בדרכי העיכול והגדילו את סיכוייהם להעלות במשקל עקב השינויים הבלתי רצויים במיקרוביוטה.
החוקרים במחקר זה הציעו לבדוק את השפעת התרופות על תופעות הלוואי אשר עשויות אף להחמיר את מצבי החולי הראשוניים שבעבורם ניתנו התרופות.

לדוגמא: חולה סוכרתי שסובל מעודף משקל – בעקבות התרופות והשינויים במיקרוביוטה היה נתון להמשך עלייה במשקל,
מה שעל אף התרופות, החמיר את המצב שבו אובחן מלכתחילה.

7 תרופות שנבדקו, מתוך 18, נמצאו כגורמות לשינויים מובהקים ב-46 תהליכים שונים של חילוף החומרים במעיים. 

נוטלי סותרי החומצה הראו שכיחות גבוהה מאוד של חיידק סטרפטוקוקוס במעי העליון ורמות גבוהות של ביוסינתזה של חומצות שומן.

נוטלי המטפורמין לסוכרת אובחנו עם רמות גבוהות של E.coli מסוג אשר הגדיל את הסיכון ללקות בזיהומים.

שתי התרופות הנוספות שגרמו להשפעה הניכרת ביותר הן תרופות לעידוד יציאות [משלשלים] ואנטיביוטיקה.

תרופות המתערבות ב-PH שבקיבה משנות סדרי עולם ובכך גם את הרכב המיקרוביוטה שבדרכי העיכול העליונות.

תרופות אנטיביוטיות מיועדות להרס נרחב של חיידקים וידועות כמשנות בטווח קצר וארוך את ההרכב של המיקרוביוטה.
השלכותיהן השליליות נסקרו באופן מספק בעשור האחרון ומכאן עדכון ההנחיות למשך זמן מקוצר ב-50% ויותר מאשר היה מקובל קודם לכן.

התרופות המשלשלות משנות את התנועות הטבעיות של המעיים ומכך מתערער האיזון היחסי שהיה קודם לכן
ואף עשוי להחמיר עוד יותר לאורך זמן את מצבם של הסובלים מעצירות.

ב-8 תרופות נוספות נמצאו ממצאים של עמידות חיידקים לאנטיביוטיקה. תרופות מהסוגים הבאים: נוגדות אנדרוגן כאמצעי מניעה הניטלות דרך הפה, משאפים בטא-סימפאתומימטיים, משלשלים, מטפורמין, תרופות נגד סוכרת הניטלות דרך הפה, PPI, ו-NSAIDs .

תרופות נוגדות דיכאון מסוג SSRIs נמצאו כמעודדות נוכחות וריכוז של חיידק ה-Eubacterium ramulus אשר מסייע בפירוק של פלבנואידים תזונתיים.

אלו שנטלו סטרואידים אובחנו עם ריכוזים גבוהים יותר של חיידקים מתאנוגניים, אשר נמצאו כמעודדי השמנה.

החוקרים מסכמים שלתרופות מסוימות יש השפעה על הרכב המיקרוביוטה ושלהרכב המיקרוביוטה יש השפעה על אופן ההשפעה של התרופות. על-כן יש חשיבות עליונה להבין את ההשפעה התרופתית על המיקרוביום ולכך שלהשפעה זו יכולה להיות השפעה שלילית ומזיקה יותר מאשר התועלת הבריאותית שלשמה ניתנה התרופה. השפעות שליליות אשר נראו גם במחקרים קודמים כגון עידוד השמנה, סוכרת, מחלות כבד, סרטן, ומחלות אוטואימוניות.


מקור


להיכרות וקבלת תמיכה במסגרת בית הבריאות המציג את הרפואה האישית והפרטית ברמתה הגבוהה ביותר שבנמצא כיום בישראל, אשר תוך עשור או מספר עשורים, תלוי קצב ההתפתחות של התבונה האנושית, תהפוך לרפואה הציבורית המקובלת כאן, קראו עוד.

במסגרת זו אנשים נרפאים ומדדי הסוכר, לחץ-הדם, הדלקת, המשקל והמכאובים מתאזנים לחלוטין,
משיבים לעצמם את האחריות והאיזונים החשובים ביותר לאיכות חייהם בהווה ובעתיד, מרגישים יותר טוב מזה עשרות שנים, מפסיקים בתמיכת רופאיהם [והממצאים הקליניים..] ליטול את התרופות, גם לאחר שעשו בהן שימוש במשך שנים. יש מרפא עבור רוב החולים בעולם ובאופן מלא ומשנה גורל. בכל דרך שתבחרו, חשוב שתדעו על קיומו של בית זה ושתבחרו אם ויש לכם צורך את המסגרת והתכנית המתאימים לכם ולקרוביכם. מוקדם ככל שהם ואתם תעשו זאת, כך הסיכויים להחלמה מהירה ומלאה גדלים.


תגיות: ,

קטגוריות : רפואת העתיד