סילבוס | רפואה תזונתית | קורס תזונה אונליין | מדעי המַרְפֵּא והתזונה Online

| | 01/01/2020



סילבוס | רפואה תזונתית | קורס תזונה אונליין | מדעי המַרְפֵּא והתזונה Online

עיקר התכנים הנלמדים בקורס מדעי המַרְפֵּא והתזונה Online


עקרונות הפסיכונאורואנדואימונולוגיה – מערכת יחסי הגומלין בין המערכת החיסונית (הגנה), הפסיכולוגית (נפש), ההורמונאלית (בלוטות הפרשה) והעצבית (מוח ועמוד שדרה). הכרת הדרכים והפעולות הנדרשות לשליטה ביחסי הגומלין כאמצעי רב-עוצמה למניעה וטיפול במחלות.

שלבים בהתפתחות מחלות – דרכי מניעה, טיפול, ריפוי ושיפור במצבם של הרוב המוחלט של  החולים במחלות כרוניות בישראל (סוכרת, מחלות כלי-דם ולב, מחלות בדרכי-העיכול, הפרעות קשב וריכוז, עייפות כרונית).

מחלת הסרטן – דרכי מניעה, טיפול וריפוי מלא ברובם המכריע של המקרים המתגלים בשלבים מוקדמים.

צום רפואי – עתידה של הרפואה המונעת והקלינית, הצגת הביוכימיה הקלינית של 21 ימי צום לטיפול במצבים קליניים מגוונים .

הכימיה של המזון – מקורות התזונה החשובים, הזולים והזמינים ביותר ביולוגית להטמעה בגוף האדם. לימוד נרחב אודות אבות המזון (פחמימות, חלבונים, שומנים, ויטמינים, מינרלים,נוגדי חמצון ופיטוכימיקלים).

תזונת מותאמת אישית – תזונה במעגלי החיים השונים – הרכבת תפריט אישי ואחראי לתינוקות, ילדים, מתבגרים, מבוגרים, ספורטאים, נשים בהיריון ובזמן הנקה. דרכי העיבוד ובישול המזון להגדלת הזמינות הביולוגית והספיגה של מרכיבי התזונה.

מים, אוויר לנשימה, חומרי ניקיון וטיפוח, קרינה ואור שמש, תנועה ושינה – בחינה מקיפה אודות יסודות ועקרונות הריפוי: מבחינה מדעית, תזונתית וסביבתית לשמירת ולהעצמת הבריאות.

מערכת העיכול, מערכים העצבים, תורת האנזימים ועקרונות צירופי המזון – סקירה מקיפה אודות המערכות, האיברים, הבלוטות שבגוף והפעולות לטיפוח ולהגדלת כושר התנועה והתפקוד.

כיצד לקרוא ולנתח מאמרים ומחקרים במדעי הרפואה והתזונה – פיתוח יכולות קריאה וחיפוש יעילים, קביעת מדדי האמינות של המחקר, השוואת מסקנות ותוצאות בין מחקרים.

פרמקולוגיה של תרופות מרכזיות ברפואה המערבית ‘והטבעית’ – מדידת יעילות של תרופות שכיחות וצמחי-מרפא בשימוש נרחב, הצגת תופעות הלוואי בטווח הקצר והארוך. הצגת המודל להפחתת השימוש בתרופות והגדלת כושר הייצור של הגוף לחומרי תזונה מיטיבים.

רפואת הנפש – הצגת ממצאים עדכניים ודרכי פעולה לטיפול ולהשגת מטרות, ללא תלות (או בשימוש מינימאלי) בתרופות.

גנטיקה ואפיגנטיקה – סקירה מדעית מקיפה אודות האוכלוסיות מאריכות החיים ביותר, ללא מחלות כרוניות וסממנים של ניוון המוח. הכרתם של הגורמים הסביבתיים והאישיים המשפיעים על התבטאות הגנום והפוטנציאל לבריאות ולחולי.

בדיקות דם – מודל לניתוח רב-שנתי של תוצאות הבדיקות, סוג ותדירות הבדיקות ההכרחיות במצבי בריאות וחולי משתנים, פענוח תוצאות אישיות וקבלת החלטות אחראיות. הונאות רפואיות, משרדי ומוסדות הבריאות, תעשיית המזון ואנשי התזונה – הצגת המודלים הכלכליים והפוליטיים לסבסוד ועידוד של הרגלי ההתנהגות והאכילה המעודדים תחלואה והשמנה.

מַרְפֵּא תזונתי קליני – תזונה מותאמת אישית במצבי בריאות משתנים למניעה וטיפול במחלות. הצגת סיפורי החלמהקליניים ממחלות אשר נחשבו כ’חשוכות מרפא’.

תכנית להתמודדות עם אכילה רגשית והפרעות אכילה – אפיון מקור ההפרעה, אנטומיה, פיסיולוגיה וביוכימיה, מערכת התגמול והחיזוק שבמוח, סבילות קולטנים והתמכרויות למזון, הצגת המודלים לאבחון, מניעה וטיפול.

חיידקים מועילים לרפואת האדם – אמנות ההתססה – מודל ביוכימי לשימור ולטיפוח הסביבה הבריאה של החיידקים במעיים ובכל הגוף. סיווג, כמות, משקל ותפקידי החיידקים באיברים השונים. תיאור הקשר בין סוגי החיידקים ובין מחלות בדרכי העיכול, סרטן, סוכרת ומחלות אוטואימוניות. הדרכה מעשית להתססת המזון והעשרתו בחיידקים מועילים. צמחי בר למאכל ולרפואה בישראל – יתרונות תזונתיים של צמחי-בר בהשוואה לצמחי-תרבות, אסטרטגיית הליקוט של חלקי צמחים שונים ובעונות שונות, דרכי העיבוד, השימור והבישול המשתלבות בתזונה מזינה ומשביעה לכל המשפחה. הכרתם של צמחי-הבר השכיחים ביותר למאכל ולרפואה בישראל.

הדרכה להכנת מזון מַרְפֵּא הלכה למעשה – התאמה אישית ומגוונת של ארוחות בוקר, צהריים וערב במצבי בריאות וחולי משתנים. הדרכה מעשית להכנת משקאות (‘חלב’, ‘יוגורט’, ‘חמאה’), וקינוחים (‘ארטיקים’, ‘גלידות’ וחטיפי אנרגיה) מחומרי גלם צמחיים. התססת מזון, הנבטות, בישול וייבוש.


להרשמה והתנסות ל-3 שבועות ללא התחייבות, התקשרו/וואטסאפ: 058-4818-518.



תגיות: , ,

קטגוריות : רפואת העתיד