מחקר שעורר סערה – עדויות מדעיות חלשות בנוגע לסוכר

| | 22/06/2016

שלשום התפרסם מחקר שעורר סערה ובו הכותרת עם המסקנות הבאות:
 
“ההמלצות בנוגע להפחתת כמות הסוכר בתזונה להפחתת הסיכון לעודף משקל ומחלות מבוססות על עדויות מדעיות חלשות ומבוססות על ראיות קלושות… על הציבור ורשויות הבריאות לקחת בחשבון את חוסר האמינות של עדויות אלו..”
 
המחקר בשלמותו מומן ע”י קוקה קולה, קלוגס, מונסנטו ויצרניות מזון נוספות
אשר סוכר הוא המרכיב העיקרי שבמוצריהן…
 
מחברי המחקר (מדעניים ורופאים) התעלמו מאלפי מחקרים אחרים שתיעדו את
הנזקים של צריכת הסוכר ע”י תינוקות, ילדים ומבוגרים.
 
כבר בשנות ה-60 היו מקרים דומים בהם תעשיית הסוכר שילמה למדענים כדי שיטילו ספק בקשר שבין סוכר למחלות כלי-דם ולב ושיטילו את האשמה על השומנים הרווים.. את התוצאות הרות האסון על הבריאות שילמו מאות מליוני אנשים ברחבי העולם אשר העדיפו לצרוך סוכר מאשר שומן.
 
למחקר ומקראותיו: http://annals.org/aim/article/2593601/scientific-basis-guideline-recommendations-sugar-intake-systematic-review

תגיות: , , ,

קטגוריות : מזון אמיתי