מזון אמיתי

כל אדם שנולד ראוי למזון התומך ומעצים את אישיותו, שמחתו וייחודיותו בעולם.

מטרתנו לשתף בידע, בכלים ובניסיון להגשמה של מטרה זו אצל כל חקלאי, משרדי החקלאות, הבריאות והחינוך.

מטרתנו לטפח ולעודד גידול של מזון ‘אמיתי’, לא מוצר תעשייתי, לא כסף על ‘העצים’,

לא עושר על חשבון האושר של בעלי-חיים, הנאנסים, מנוצלים והמספקים את תאוות הבצע הבלתי נשלטת, המשקפת את חולשתו, 

לא את עליונותו של המין האנושי.

חזון למזון אמיתי

מזון אמיתי הינו בעל תכונות מזינות, תומכות ברפואה, מעודדות תפקודי מוח תקינים, פעימה דייקנית של הלב, יצירת אנזימי הכבד וסינון מיטבי של הכליות. מזון אמיתי משנה את תפיסת המציאות, את מצב התודעה ואת המצב הרגשי של האדם, מזון שכזה בכוחו לשנות, מחולי לבריאות, מכבדות לקלילות, מתקיעות לזרימה, מעצבות לשמחה, מזון שכזה הגדל על אדמה שכזאת ומצבי התודעה החיוביים אשר מתעצמים ומתגלים באמצעותו, עשוי לחולל את המהפך בתודעה האישית והקולקטיבית ליצירתו של עולם אשר ראוי להיוולד בו לבין עולם שראוי לשכוח ממנו.

עולם שלם שבו חיים אנשים ובעלי–חיים זועק, מתחנן ומבקש בלחישה, הצילו אותי. החזירו אותי לימים שבהם האוויר היה ראוי לנשימה, לימים שבהם המים היו זורמים בנהר וראויים לשתייה, תנו לי רק עוד פרי אחד שעוד נותר בו הטעם אשר מעיד על איכות ולא כתוספת המעידה על קלקול.Real.Food

עולם מופלא שכזה הינו מתנת החיים שכולנו קיבלנו ביום שבו נולדנו,
העולם אינו זה שמקולקל, אלא האדם אשר מקלקל ומחריבו בידיו וברגליו.

מזון אמיתי וטרי אינו ניתן לתמחור,
מזון אמיתי וטרי איננו אסתטילעין המנוונת,
אני מזיע ולא מהחום מהמחשבה שרק בודדים שעדיין חיים זכו וזוכים לטעום ולהתקיים ממנו,
בזמן שרבים נשלטים וממלאים את הבטן והלב, ללא התרגשות וסיפוק מהאוכל שמוגש להם.

ביום שבו המזון הפך למוצר בלעדי, הטעם וההתרגשות נשטפו ממנו.
ביום שבו האדם הפך ללקוח מתמיד, גם הטעם לחיים החל להשתנות
..”

התאנים החלו לזרוח ולהאיר בטעמים

| 31/07/2018

זוהי הזמנה פתוחה להפגש בטבע הנפלא ולממש את העקרון הבסיסי ביותר של הבריאות: תנועה ונשימה בקצב הנכון. הליכה יחד בשבילי חיים משותפים, ליקוט פירות נפלאים מעצים עתיקים, טבילה במים מרעננים ולעתים צלולים.....קרא עוד


המסע לארץ התאנה והפירות הנשכחים בגולן – שזיף זהוב

| 08/07/2018

המסע לארץ התאנה והפירות הנשכחים בגולן, סקירה מקיפה ראשונה לעונה זו מבטיחה עונה ארוכה ומשובחת מהרגיל. השזיף הזהוב, הנדיר, אולי האחרון ששרד מהזנים המסורתיים שהיו כאן. שזיף שעליו ארחיב בהמשך אם יתאפשר לכך הזמן.....קרא עוד


איזה כיף לגלות, לזהות, לטעום ולאכול מזון אמיתי

| 10/02/2018

איזה כיף לגלות, לזהות, לטעום ולאכול מזון אמיתי (קיבוץ תובל וקיבוץ הרדוף) איזה כיף לעשות זאת עם קהילות וילדיהם הזוכים לגור ולגדול בה....קרא עוד


סדנאות הליקוט והנטיעות הקרובות – ינואר-מרץ (2018)

| 02/02/2018

לאתר מרחוק, לפגוש מקרוב, להכיר בשמות, ללמוד לזהות, ללקט ולקטוף, להרגיש ולטעום מעשרות מינים של צמחים מקומיים, בסיום המפגש נכין ארוחה משותפת ונמשיך אל דרכנו עם חשק לעוד..  הזדמנות להכיר את הגנטיקה בת אלפי השנים של צמחים מוכרים יותר ופחות בתזונה הים-תיכונית, בסתיו, בחורף, באביב ובשלבי התפתחות שונים, עלים, גבעולים, שורשים, פרחים וזרעים....קרא עוד


סדנת ליקוט אחרונה לעונה – הר גלבוע

| 03/04/2017

סדנת ליקוט אחרונה לעונה - הר גלבוע - *לנשים בלבד...קרא עוד


ליקוט צמחי-בר – יער ציפורי\שמשית [25/03/17]

| 25/03/2017

איזה כיף לגלות, לזהות, לטעום ולאכול מזון אמיתי. איזה כיף לעשות זאת עם ילדים ! (יער ציפורי\שמשית - שבת - 25/03/17)...קרא עוד


סדנת ליקוט – השבוע בהרדוף

| 06/03/2017

יום שישי הקרוב ה-10/03/17 - 09:00-13:00. לאתר מרחוק, לפגוש מקרוב, להכיר בשמות, ללמוד לזהות, ללקט ולקטוף, להרגיש ולטעום מעשרות מינים של צמחים מקומיים, בסיום המפגש נכין ארוחה משותפת ונמשיך אל דרכנו עם חשק לעוד.....קרא עוד


מזון פרוביוטי – הרצאה מצולמת – תיאטרון גבעתיים

, | 23/11/2016

כנס אוכלים בריא 8 בתאטרון גבעתיים היה עשיר בקהל וההרצאה נעשתה באווירה מקצועית ומהנה עבור קהל של קרוב ל-200 אנשים. הבנת יחסי הגומלין עם חיידקים מרחיבה את הדעת והבריאות הרבה מעבר לגבולותיה של מערכת העיכול....קרא עוד


צמחי-בר למאכל

| 26/08/2016

צמחי-בר למאכל בישראל משמשים עשרות אלפי תושבים שכבר למדו לזהות ולהכיר את הדרכים המועילות והטעימות להשתמש בהם.. מאמר זה מציג את היתרונות התזונתיים של צמחי-הבר ביחס לצמחי התרבות.. מתי זה הזמן להשתמש בהם ובאילו מהם.....קרא עוד


מחקר שעורר סערה – עדויות מדעיות חלשות בנוגע לסוכר

| 22/06/2016

המחקר בשלמותו מומן ע"י קוקה קולה, קלוגס, מונסנטו ויצרניות מזון נוספות אשר סוכר הוא המרכיב העיקרי שבמוצריהן......קרא עוד


עד כמה צריכת אגוזים יומית\שבועית מאריכה את החיים ?

| 22/04/2015

עד כמה צריכת אגוזים יומית\שבועית מאריכה את החיים ? במאמר מוצגת סקירה שיטתית ומקיפה של מחקרים אפידמיולוגיים העוסקים בקשר בין צריכת אגוזים וסיכון לתמותה. בסקירה נסקרים 7 מחקרים הבוחנים את הסיכון לתמותה מכל גורם, 6 מחקרים לתמותה ממחלות קרדיווסקולריות ו-2 מחקרים לתמותה מסרטן. סה"כ נכללו בסקירה כ-350,000 משתתפים, מתוכם נפטרו 44,636 משתתפים במהלך שנות המחקר. ...קרא עוד


חליטה מזרעי שמיר עשויה לקצר את משך הלידה (ללא תופעות לוואי)

| 19/04/2015

חליטה מזרעי שמיר עשויה לקצר את משך הלידה (ללא תופעות לוואי) במחקר עוקבה רטרוספקטיבי נמצא כי בנשים ששתו תה מזרעי שמיר (Anethum graveolens) במהלך זמן צירי הלידה, השלב הפעיל של הלידה היה קצר יותר והתקדם מהר יותר בהשוואה לקבוצת ביקורת. במחקר לא נצפו כל תופעות לוואי שליליות עקב צריכת החליטה. ...קרא עוד


זרעי פשתן מסייעים להורדת כולסטרול ולחץ הדם

| 19/04/2015

זרעי פשתן להורדת כולסטרול במחקרים קודמים מצאו כי זרעי פשתן תורמים לירידה בערכי הכולסטרול בקרב אוכלוסייה בריאה. במחקר הנוכחי נבדקה ההשפעה של זרעי פשתן על רמת הכולסטרול בקרב משתתפים בעלי רקע של מחלות לב, אשר חלקם נוטלים סטטינים. במערך קליני כפול-סמיות נבדקה ההשפעה של תזונה מועשרת ב-30 גרם זרעי פשתן טחונים ביום, לעומת קבוצת ביקורת שצרכה דיאטה מועשרת ב-30...קרא עוד